Què és La Repensada?

La Repensada és la col·lecció d’assaig d’Albada. Volem que sigui un rebost d’idees originals i renovadores per a viure una vida millor i propostes socials i ètiques que sumin. Mantindrà la línia general de l’editorial: textos que ajudin a viure avui i demà. Ara exageraré: Albada és més per la vida i l’acció que pel pensament i l’especulació. Ja sé que tot va plegat, que una cosa du a l’altra i es retroalimenten, només vull subratllar el nostre propòsit.

 

Veient les altres col·leccions, quin sentit té La Repensada?

Les complementa i les allarga. També generarà més converses i debats, que és on volem ser. A la col·lecció L’Alenada publiquem textos que són eines: material per alimentar la vida espiritual i el creixement personal. La Descoberta conté testimonis de vida, cròniques en primera persona sobre l’experiència de la fe, la transcendència, del progrés interior… Les tres col·leccions són com els tres graus d’abstracció —física, matemàtiques, filosofia— treballant per als dies feiners.

 

No hi ha massa assaig a les llibreries?

Mai n’hi ha massa, menys encara en llengua catalana. Són bons temps per proposar noves idees. Hi ha molta gent amb ganes d’escoltar un discurs més amable i menys cancel·lador, més alegre i menys negatiu, més pràctic i menys quimèric, més inclusiu i menys polaritzador. Són bons temps per proposar perspectives que superin l’impàs entre el progressisme que domina la cultura però que es desfà en mil batalletes identitàries, individualistes, teòriques; les actituds reaccionàries que malden per tornar a un passat endarrerit i impossible, i la dictadura dels diners i del mèrit dels tecnòlegs i tecnòcrates llibertaris.

 

Per què El mercat no té moral és el primer llibre?

Perquè va en aquesta línia que deia i toca una fibra que ens afecta a tots. Proposa refer la política per resoldre els desafiaments de l’extraordinari dinamisme dels mercats. Parla de reparar els vincles socials i refer la comunitat, de reconstruir el béns comuns i d’alliberar de l’explotació la terra i les persones que hi viuen… Ofereix idees per a obrir la gàbia de ferro de la maquinària mercantil global, que només veu en el cos i l’esperit humans una oportunitat més de lucre a travès dels avenços de la biotecnologia o de la intel·ligència artificial. El llibre afirma que tot això no és una fatalitat inexorable i de com emancipar l’home i el món

 

 

 

 

 

 

 

.


Fem servir galetes essencials per a millorar la teva experiència. View more
Accept
A %d bloguers els agrada això: